mockuper
marco
  • Marco de Vos
  • Open Science Hubs Drenthe

Dinand leverde een grafisch strak ontwerp dat aansloot bij onze wensen en in lijn ligt met de huisstijl die al ingevoerd was. Hij voert goed overleg met een heldere afbakening van verantwoordelijkheden. We zijn onder de indruk van de snelle oplevering, afspraken worden nagekomen en er is flexibel omgegaan met onze (soms last minute) wijzigingen.

Open Science Hubs Drenthe

In de Open Science Hubs Drenthe kunnen kinderen, gezinnen en klassen de fascinerende wereld van wetenschap en techniek ontdekken.

Op dit moment is de eerste Open Science Hub, De Melkweg in Dwingerleveld, net geopend. De tweede Open Science Hub is in ontwikelling, in de buurt van Exloo. In deze mini musea komen kinderen, gezinnen en klassen in aanraking met wetenschap en techniek in Drenthe.

De website opensciencedrenthe.nl presenteerd de Open Science Hubs op een voor kinderen heldere en aansprekende manier. In het ontwerp is gebruikgemaakt van Hubby, de Open Science Hub alien. De rest van het uiterlijk verwijst in lettertypen en kleuren subtiel naar organisaties zoals ESA en NASA.

De website bevat naast algemene informatie, informatie over de hubs ook een nieuwsarchief. Verder is het mogelijk om Weetjes aan te maken op de website. Van deze weetjes worden QR codes aangemaakt die in de Hubs opgehangen kunnen worden. Op deze manier is er voor de Hubs een makkelijke manier om interactieve elementen en meer informatie toegankelijk te maken.

Open Science Hubs Drenthe is op maat gemaakt, ook het uiterlijk is op maat gemaakt. De website is responsive, voorzien van een gebruiksvriendelijk administratiepaneel en automatische tests. Zoals het hoort. De hosting en domeinnaam worden gerealiseerd door de hosting service van Elementon.

Impressie

Screenshot_2020-08-14 Am I Responsive
Screenshot_2020-08-14 De Melkweg
mockuper