maatwerk-webapplicaties-v2

Maatwerk Webapplicaties

Webapplicaties met functionaliteiten op maat. Houd zelf de regie met bewezen technologie zonder afhankelijkheden van derde partijen. Voorspelbaar onderhoud en doorontwikkeling door een weloverwogen aanpak.

undraw_building_websites_i78t

Meerwaarde door maatwerk

Voor sommige gewenste functionaliteiten zijn geen kant-en-klare oplossingen. Er is dan maatwerk nodig. Het kan bijvoorbeeld gaan om orderprocessen waarvoor specifieke input vanuit de klant nodig is, koppelingen met externe systemen, het verwerken van data of specifieke gebruikersinteractie.

Elementon is gespecialiseerd in complexere webapplicaties. Vantevoren denken we gedetailleerd mee om samen tot heldere specificaties te komen, daarna wordt op basis van bewezen technologie en nette code het gewenste resultaat gerealiseerd.

undraw_scrum_board_re_wk7v

Procesmatige aanpak

Als onderdeel van maatwerk websiteontwikkeling wordt er altijd technische documentatie geschreven, versiebeheer geïntroduceerd en zorgvuldig nagedacht over gebruikte software. Tijdens het proces kunnen jullie voortdurend meekijken. Er is wekelijks een voortgangsoverzicht heldere communicatie als er vragen zijn of dingen aangeleverd moeten worden.

Het werk van Elementon valt op doordat het gestructureerd, procesmatig en degelijk is. Zoals het hoort.

undraw_connecting_teams_re_hno7

De kracht van een netwerk

Bij maatwerk software komt veel kijken. Elementon kan helpen bij de technische ontwikkeling, de hosting, webdesign, maar vaak is er nog meer nodig. Grafische elementen bijvoorbeeld, foto's, video's, teksten. Of extra technische capaciteit.

Soms hebben bedrijven zelf capaciteit in huis om tekst, fotografie en grafisch ontwerp te realiseren, maar dit is niet altijd het geval. Vanuit ons netwerk kunnen er grafisch ontwerpers, tekstschrijvers, fotografen en videografen ingezet worden. Ook kunnen we extra technische capaciteit realiseren. Elementon zorgt altijd voor procesbegeleiding en eindredactie.

undraw_visionary_technology_re_jfp7

Kwaliteit door bewezen technologie

Voor maatwerk applicaties werkt Elementon altijd op basis van bewezen open source software. We leveren schone code met goed versiebeheer, documentatie en automatische tests. Dit zorgt ervoor dat ook andere programmeurs verder kunnen met onze software. Als je dat wilt natuurlijk, met veel plezier blijft Elementon de software onderhouden.

Voor maatwerk maken we vaak gebruik van Laravel als framework; een zeer zorgvuldig opgezet framework met een grote community en gedegen documentatie. Dit vormt de basis voor vrijwel alle webapplicaties die wij nu in onderhoud hebben.

undraw_secure_login_pdn4

Houd zelf de regie

Door gebruik te maken van open-source elementen en de rest zelf te ontwikkelen kan de gewenste functionaliteit gerealiseerd worden zonder afhankelijkheden van andere partijen.

Webapplicaties van Elementon worden ontwikkeld op basis van open-source software, er word geen gebruik gemaakt van gesloten software of externe diensten. Hierdoor ontstaat geen externe afhankelijkheid met onvoorspelbare kosten.

Alle onderdelden van de applicatie lifecycle zijn volledig in beheer van Elementon. We hebben onze eigen coderepository, error tracking, monitoring, hosting, build pipelines, alles. Op deze manier komen waardevolle data en intelectuele eigendommen nooit bij externe leveranciers.

undraw_programming_re_kg9v

Testgedreven ontwikkeling

Maatwerk Webapplicaties van Elementon worden uitgevoerd met testgedreven ontwikkeling. Dit betekent dat er automatische tests zijn als onderdeel van de geschreven code. Deze automatische tests worden tijdens de bouw van de applicatie geschreven en uitgevoerd voor elke release.

Dit zorgt ervoor dat we vóór een nieuwe versie van de website live gaat weten dat alle functionaliteit nog werkt. Dit levert tijdswinst op en voorkomt uitval, vooral bij regulier onderhoud en doorontwikkeling.

undraw_product_iteration_kjok

Voorspelbaar onderhoud, hosting, doorontwikkeling

Door doorontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en tijdig onderhoud gaat een webapplicatie veel langer mee én bied een applicatie meerwaarde tijdens de levensduur. We ontwikkelen samen een onderhoudsplan voor we gaan bouwen, zodat vooraf duidelijk is welk onderhoud nodig is.

Alle onderdelen in eigen beheer, automatische tests, documentatie, grondig versiebeheer en zorgvuldig uitgezochte open-source elementen zijn geen doel op zichzelf. Ze zorgen er echter wél voor dat onderhoud voorspelbaar, maken doorontwikkeling makkelijker en zorgen voor hogere kwaliteit dienstverlening.

Op deze manier zorgt Elementon voor langdurige meerwaarde bij maatwerk webapplicaties.

Veelvoorkomend maatwerk

Voorbeelden van maatwerk waar Elementon ervaring mee heeft.

Gebruikersportaal

Word ook wel een mijn omgeving of gebruikerslogin genoemd. Kan gebruikt worden om klanten inzicht te geven in persoonlijke gegevens, toegang te geven tot specifieke diensten of voor dashboards en overzichten.

Beheeromgeving

Op basis van het open source filament kunnen er heerlijke beheeromgevingen gemaakt worden voor maatwerk applicaties. Voor bijvoorbeeld inhoud, orders, data of dashboards.

Maatwerk gebruikservaring

Waar nodig werkt Elementon samen met grafisch ontwerpers voor het opzetten van een speciale gebruikservaring met maatwerk interactieve elementen.

API Koppeling

Koppelingen met externe systemen via een API voor het binnenhalen van data, doorgeven van orders, afhandelen van deelprocessen.

Orderflows

Bestellingen die uit verschillende stappen bestaan waarbij de bezoeker door een interactief proces geleid moet worden. Waar nodig in samenwerking met externe systemen.

Rekentools

Op basis van input van de bezoeker word er een berekening gemaakt en een resultaat gegeven. Dit kan als informatie dienen voor de bezoeker of voor het verkrijgen van leads.

nathan-dumlao-pMW4jzELQCw-unsplash

Benieuwd hoe we kunnen helpen?

Welk technisch vraagstuk speelt er bij jou? Laten we samen zitten voor een kop koffie en kijken hoe Elementon jou verder kan helpen.